Withers House: Doods Road

Description

After seeing the quality of space and understanding what could be achieved with a well-designed basement extension at the neighbouring property; we were invited to take on a similar challenge.  MVL were tasked with providing the client with additional and functional living accommodation on the basement level of the property for their growing family. The single storey extension was design to be a contemporary addition to the original period property as to create a feature and an obvious intervention to the property. The extension created an open plan kitchen with an additional seating and dining area.  The large floor to ceiling sliding door provides good connectivity to the patio and up to the garden level as well as much need sunlight into this area of the building. New side access into the basement utility portion of the property has been incorporated to reduce the requirement to go through the front entrance of the property.